Actieve zeilervaring : al doende leren

4what we offer _ 4_r

► Je wordt betrokken bij de tochtplanning en het zeilen zelf, zoveel als je zelf wil, en dit vanuit jouw vaardigheden en groeiambitie. Aangezien het aantal gasten op i dolci beperkt is, staan een individuele en persoonlijke begeleiding EN heel veel gelegenheid om te oefenen centraal.

…‘al doende leren’:

Je kan vertrouwen op onze vaardigheden als instructeur en coach. We helpen en ondersteunen je via een flexibele aanpak “op maat”.

Op basis van je specifieke vaardigheden en ambities, kan het programma er als volgt uitzien :

• Actieve deelname tijdens het zeilen zelf, (verzorgen van zeilstanden, uitkijk houden om aanvaringen te vermijden, assistentie verlenen tijdens de havenmanoeuvres, …)
• Het verbeteren van je praktische zeilvaardigheden (een zeilboot “klaarmaken” voor de zee, koersen en zeilstanden, het correct zeilen aan de wind en voor de wind, overstag gaan en gijpen, op kompas sturen, enz.)
• Actieve deelname aan de tochtvoorbereiding en tochtuitvoering. Hier komen ook de aspecten van navigatie aan bod. (passageplanning, pilotage, dieptes berekenen, weerberichten opvolgen, enz.)
• Een schipper-trainingsprogramma.
Heb je je eigen jacht, of plan je een aankoop in de nabije toekomst dan helpen we je graag om jouw eigen schippersvaardigheden op te bouwen of aan te scherpen.
Afhankelijk van je eerdere zeilervaringen en je theoretische kennis, maken we programma voorstel op. Indien hierin theoretische herhalingen gevraagd worden, zal dit uiteraard een deel van je tijd aan boord vergen, en wordt best vooraf ingepland.

Dit is voor ons niet nieuw, zo stelde Anita bijvoorbeeld, samen met de wedstrijdexperts van de Vlaamse Vaarschool de cursus “spinnaker voor beginners” samen.
Deze cursus bestaat uit twee delen : overlopen van de verschillende elementen en manouevers aan boord in een “leslokaal”, met daarna het effectief gaan toepassen/inoefenen op de zeilsimulator.
Daar waar spinnakers meestal door wedstrijdzeilers worden gebruikt, kunnen ze zeker nuttig zijn bij het actief toerzeilen; het laat je toe meer snelheid te halen en bij weinig wind de motor nog even uit te laten ! We willen graag deze kennis met jullie delen !
Ben je ook geïnteresseerd in de praktijkoefening op zeilsimulator, dan vergt dit uiteraard een vertrek of aankomst in Nieuwpoort.