Het jacht

Het jacht van Skyline Sailing zelf is een vrij uniek charterjacht !
We bieden je een jacht aan dat geschikt is voor een actieve zeilervaring met alle comfort en oog voor veiligheid.

Kort samengevat : Hallberg-Rassy jachten behoren tot de duurdere in serie gefabriceerde jachten in de wereld. Ze worden gebouwd op basis van een zeer goed ontwerp, hebben een robuuste constructie, bieden goede zeilprestaties, bevatten een pak veiligheidsuitrusting, er is voldoende ruimte voorzien voor voedsel, diesel en water aan boord, en niet te vergeten : ze bieden een uitstekend comfort.
Het mag dan ook niet verrassen dat de Hallberg-Rassy jachten een van de favorieten blijft van zeilers die lange (oceaan)reizen plannen.

Technisch gezien is de boot volledig uitgerust voor het varen op open zee, dit wil zeggen inclusief:

Navigatie- en communicatie : zoals GPS-navigatie, kaartplotter in kleur – binnen, buiten en aan het stuurwiel – onafhankelijke GPS, radar, AIS klasse B transponder, Navtex, VHF/GMDSS binnen en buiten en Iridium satellietcommunicatie.
Alarmsystemen: een Bilge alarm, 2 Epirb’s, de verplichte pyrotechnische middelen (vuurpijlen), VHF-DSC radio en PLB’s op de reddingsvesten.
Veiligheidsuitrusting: werptouwen, reddingsvesten met harnas, reddingsboeien, een joon, life-line, verschillende hechtingspunten voor de harnassen, een zespersoons ISAF reddingsvlot, geschikt voor een verblijf van meer dan 24u in het water, een stormfok en een trysail (stormzeil).
• Uitrusting die het comfort verbetert tijdens het varen:

o buiten: hydraulische en elektrische lieren voor de bediening van de rolfok en het grootzeil, alsook voor de neerhouder en achterstag. Het volledige zeilplan bestaat uit een boegspriet voor gennaker, kotter-zeil en stormzeilen.
Er zijn ook achterdekzitjes, een bimini, cockpit kussens, trapladders om aan land te gaan, afdekking cockpit, bijboot met buitenboordmotor, automatische piloot en boegschroef…
o binnen: privé voorhut, douche en electrisch bediende toiletten, aircosysteem, diepvries, wasmachine, AM/FM stereo radio …

We kochten de HR 43 i dolci in het voorjaar van 2018; ze was in perfecte staat van onderhoud :
• Elk jaar uit het water voor de overdekte winterstalling
• Volledig onderhoud van de motor en andere technische uitrusting, inclusief het tijdig uitvoeren van preventieve controles en onderhoud.
• Vernieuwing van de B&G navigatie (plotter & radar) daterend van 2014
• Nieuwe zeilen (2017) : Genua en grootzeil

Uiteraard heeft ook heeft de Belgische Federale Overheid ‘Maritieme Transport’ onze Hallberg-Rassy 43 goedgekeurd voor commercieel gebruik.

binnen

buiten

in actie

De binnenkant van de I Dolci ziet er als volgt uit:

Interior i dolci01
HR43_spec1