De zeilervaringen beleven waar je altijd al naar uitkeek liggen binnen je bereik ! En dit onder de deskundige begeleiding van Kurt en/of Anita, beide ervaren en gecertificeerde schippers, die aan jouw veiligheid veel belang hechten !

Kurt en Anita bieden zeilenthousiastelingen actieve zeilervaringen aan op hun goed onderhouden en comfortabele Hallberg-Rassy 43, i dolci.

Door te kiezen voor een actieve zeilervaring kan je:
• zeilbestemmingen ontdekken en verkennen die buiten je eigen vaarbereik liggen
• als nieuweling leren zeilen en/of navigeren, of gewoon meezeilen en genieten
• jouw zeil- of schippersvaardigheden verbeteren via een gepersonaliseerd programma
• je verzekeren dat je een gepersonaliseerde, actieve zeilervaring zal hebben en dit in een comfortabele en veilige omgeving.

Lees meer…

Wees welkom en doe de test!

onze missie :

 

Onze gasten een onvergetelijke actieve zeilervaring laten beleven, in een comfortabele en veilige omgeving, waarbij rekening gehouden wordt met de wind, de golven en hun wensen!

Ervoor zorgen dat onze gasten de uitdagende Britse, Franse, Belgische, Nederlandse of verdere wateren al zeilend kunnen ontdekken en verkennen alsook hen te laten genieten van de mooie eilanden, kustlijnen en historische locaties.

Onze gasten beleven dit op een ruime, comfortabele Hallberg-Rassy 43, voorzien van hun een eigen voorkajuit en sanitair. Dit alles onder begeleiding van één of twee gecertificeerde schippers/instructeurs. Beide houden van gezelligheid en uitwisselen van zeil inzichten en ervaringen!

Anita en Kurt zullen een individueel en gepersonaliseerd (zeil)programma samenstellen op jouw maat zodat jouw actieve zeilervaring écht uniek wordt.

Wie zijn wij?

Kurt begon te zeilen in zijn jeugd. Anita startte pas later en dit door de aanmoedigingen van Kurt. Zo nam hij haar regelmatig mee op gezamenlijke zeiltochtjes. Uiteindelijk besloot Anita om, via diverse cursussen en stages, ook te leren zeilen en navigeren.
Kurt maakte van de gelegenheid gebruik om Anita te vergezellen bij haar verschillende lessen, en van bij het prille begin. Dit betekende dat ook zijn praktische en theoretische kennis aangroeiden en zijn vaardigheden steeds bleven groeien.
Het mag geen verrassing zijn dat beiden gepassioneerde zeilers en zeezeilinstructeurs zijn geworden!

Lees meer …

Kurt en Anita over hun gedeelde liefde voor het zeilen:

Kurt: “Als jongere hield ik al van zeilen. Wanneer ik ontdekte dat Anita ook wel graag zeilde nam ik haar geregeld mee op zeiltochtjes, in de hoop dat ze er uiteindelijk ook zou van houden.”

Anita: “Tot 2007 had ik niet veel ervaring met zeilen. Oh ja, Kurt organiseerde regelmatig zeiltrips voor ons samen. Hij hield ervan te vertellen over zijn vroegere uitdagende ervaringen, over de wondermooie plaatsen die hij ontdekt had doordat je die enkel bezoekt met een zeilboot. Ook had hij het dikwijls over de hulpvaardige en vriendelijke mensen die hij ontmoette…”

foto van Kurt tijdens het zeilen.
Foto Anita met sextant.

Kurt and Anita: Het werd als snel duidelijk dat we beiden houden van het “actieve zeilen” in een comfortabele en veilige omgeving ! Waar wij van houden is samen op een actieve wijze zeilen naar een mooie of leuke bestemming.
Een concept dat we nog steeds tot op de dag van vandaag zijn trouw gebleven. Wil je er meer over weten ? (zie link “actieve zeilervaring” )

Trainingen

Vanaf 2008 geraakten we beiden heel gepassioneerd om nieuwe zeilervaringen te beleven en te delen. Elke mogelijke vakantie of weekend kon je ons vinden op zee of in een klaslokaal. Op het einde van 2010 begonnen we aan ons traject om zelf “instructeur zeezeilen” te worden.

Lees meer …

Certificaten

Volgens de Belgische en internationale wetgeving is vereist dat zowel het schip als de bemanning aan strenge eisen dient te voldoen om betalende gasten aan boord mee te nemen. Bij Skyline Sailing willen we daar niet van afwijken en gaan we op gebied van veiligheid zelfs verder.

Wat de certificaten betreft:
– Instructeur Zeezeilen (‘Zeezeilen – Vlaamse Vaarschool’), sinds 2011
– RYA Yachtmaster Offshore, commercial
– Master Commercial Yachting STCW met daarbij onder meer ook verschillende workshops rond veiligheid op zee :

o geavanceerde meteocursussen
o persoonlijke overlevingstechnieken
o veiligheidstraining, veiligheidsbewustzijn,
o brandpreventie en brandbestrijding